2010 Gotlandrunt etapp 15

Etapp 15. Hoburgen-Burgsvik

9 oktober


Kl 12 låste vi bilen ca 1 km norr om Hoburgen och begav oss av norrut. Mycket annorlunda känsla att nu ha rundat sydligaste spetsen - få havet till vänster - och solen i ryggen. Men vi vänjer oss väl:)
Vi följer stenstranden i ca 7 km. Det är lättgånget men tar tid ...mycket beroende på att vi fotar så mycket...men mot slutet av dagen följer vi istället de mindre körvägar som finns alldeles intill kusten.  
Vid kl 16,30 har vi kommit ca 14 km och är nästan framme vid Burgsviks samhälle. Det har tagit sin tid...men vi har fotat...och njutit...och fikat ...och det har varit sååå vackert! Många foton på stenar...men det känns som att vi vandrat genom en galleria med konst:) Gunilla har hela dagen gått och sagt, -"va vackat"... :)

Men idag var nog den svåraste dagen av alla våra vandringar att hålla koll på var vi var på kartan. Efter ca 3 timmars vandring fick jag erkänna för Gunilla att: - Jag har 0 koll och ingen aning om vart vi är...ingenting stämmer mellan verkligheten och kartan och tiden vi varit iväg. Vi brukar snitta 3 km/timme...
Men vi travade glatt på i vetskapen om att vi inte hade 0 koll och det blev en äkta känsla av att utforska nya platser, trots att vi här på bådas vår hemö:) 

Härlig dag! Tack moder jord för att du finns och att vi får vara här med dig:)

Gotland-Runt | |
Upp