2010 Gotlandrunt etapp 14

Etapp 14. Holmhällar-Hoburgen


25 september

Startade kl 10 vid Holms fiskeläge, Holmhällar som man kanske oftast säger.
Såg båda fram emot ännu en härlig vandringsdag. En dag som var tänkt att bli lång, men Gunilla skulle bli bjuden på middag i Visby på kvällen - sånt kan man ju inte säga nej till - vilket gjorde att om vi tidsmässigt räknade baklänges så behövde vi vara tillbaka vid bilen kl 15. Härliga Ingmari hade vi bokat in för transport åter till bilen och 5 timmars vandring skulle det bli :)

Bilder:
Nyponsoppa:)
Havsutsikt...
Slånbärslikör...


Vått, vått...


... vått men ibland finns stenvastar att kliva på...gäller bara att de går åt rätt håll...


Äntligen lite sällskap...


Sällskap igen:)


Och igen:)...ja det är ju lördag...och nu lite närmare civilisationen än vad vi varit på många mils vandringar - Hoburgen.
Hoburgsgubben, fast från "fel håll".
NU fattade jag hur man gör större bilder...orkar dock INTE lägga in alla igen, tyvärr. Måste tänka på det till nästa etapp! Det är MYCKET finare med större bilder!

Nåväl. 14,30 var vi framme vid Hoburgen. Och vi får nu reda på att Ingmari (vår schaufför) är på väg hem från lasarettet!! Stackars Ingmari...borelia eller bältros...ingen som vet...
Och stackars Gunilla som ser sin middag i Visby fly sin kos...här sitter (eller snarare går) hon på gotlands sydligaste spets...långt från Visby...

Kommer då på att gotlands sydligaste bonde (tror jag) har en son i min dotters klass...de har träffat mig på föräldramöten...kan man ringa dom och be om skjuts till Holmhällar????
Har inget alternativ. Gör det. Och de ställer upp på detta konstiga taxi-uppdrag. Får tacka med present nästa vecka när vi kommer tillbaka för att vandra vidare:)

Vandringen ja, den var helt underbar!
Solen sken och vi fick gå i t-shirt. Lättgånget. Stättor över de flesta stentunar och eltrådar. Nästan inga tistlar.
Lugnt och stilla i sällskap av fåglar och lugnt betande får, om även nyfikna och några till och med följde med oss en bit...så brukar de ej göra...

Nu har vi rundat södra udden! Nu är det bara resten kvar:)
Gotland-Runt | | Kommentera |

2010 Gotlandrunt etapp 13

Etapp 13. Stockviken - Holmhällar

9 september


På gång igen!
Vi kör nu till den södra sidan av Stockviken för att vara säkra på att komma vidare. Börjar dock att vandra norrut för att få se hur det ser ut längst inne i viken från detta håll. - Härifrån ser det helt annorlunda ut. En liten å rinner ut från Inre Stockviken och det skulle gå att via stenar i vattnet ta sig över. Bra!
Vi vänder näsan åter söderut för nya upptäckter.

En dag med idel solsken!
Fick en lättsam vandring längs småvägar, sandstränder och raukfälten Hammarshagehällar och Holmhällar.
Vändburgs hamn erbjöd de renaste toaletter vi någonsin sett! Härligt att bli överraskad med sådan service.
Vid Holms fiskeläge var det liv och rörelse, som man sällan ser vid dessa gamla fiskelägen. Denna dag hade Hemse Folkhögskola tagit grytor och ullgarn med sig från skolan för att färga garn. Såå VACKERT med de färgade ullgarnen på tork mellan bodarna!    

Nästa gång rundar vi nog sydligaste udden...

Gotland-Runt | | Kommentera |

2010 Gotlandrunt etapp 12

Etapp 12. Öja - Stockviken


2 september

Dax igen att vandra mot nya mål!
Himlen är blå åt ena hållet, regnfyllda moln åt det andra. Vi säkrar upp oss med regnkläder i ryggsäckarna.
Det blåser dessutom friska vindar och vi undrar hur dagen ska bli...

Bilder:

Ömsom regnskurar ömsom sol - men mest sol fick vi denna dag:)
Vi följde små körvägar, sandstränder och släktäckta stränder blandat med våta strandängar och högt gräs.
Passerar vackra stentunar och små fiskelägen utan namn på kartan. Fåglar och betande djur gjorde oss sällskap även denna vandringsdag.

Man kan kanske tänka att landskapet ska börja kännas enahanda - men det gör det av någon anledning inte.  Himlen, molnen, vinden...det är bara så avkopplande, lugnande och vackert att vandra fram i detta landskap.
Som vanligt tänker vi att fler borde få uppleva detta. Men snart ska det bli möjligt! Vi SKA ta fram paketresor som gör det möjligt för alla att komma ut till dessa avsides och underbart härliga platser på vår ö!

Längre än till Stockviken kom vi inte denna dag. 4,5 timmars vandring och ca 14 km. Här var det jätteblött och vi såg bara vass - ingen möjlighet att ta oss över passagen till inre Stockviken.

Vid fågeltornet ringer vi vår kamrat Ingmari som så snällt hämtar oss för transport tillbaka till vår startplats vid Unghanseskär.  

Gotland-Runt | | Kommentera |
Upp