2011 Gotland Runt Etapp 20

Etapp 20.  Kvarnåkershamn - Fröjel
 
18 maj

Oj vilket härligt väder vi fick idag igen:)
Start kl 12 i Kvarnåkershamn...bil nr 2 väntar vid Valbybodar...i Fröjel knappt 20 km (räknat grovt på kartan) norrut...Vilken underbar dag!!
Det blev en ganska lätt vandring idag. (med det vet vi ju aldrig i förväg) I fågelreservaten som vi följde i kanten var det stättor över stängslena, tackar så mycket:). ...Det var några åar som var svåra att ta sig över...men där fick gå lite inåt land för att hitta stockar och stenar att kliva på för att komma över.

Under Djupviksklinten, med alla vackra träd, tog stenstranden slut...men vi hade tur att hitta några trädrötter längs klintkanten som kunde hjälpa oss uppför klinten...gå tillbaka vill man ju sällan...och klinten var väldigt porös så det gick inte att hålla sig i utskjutande stenar.

På några ställen var det väldigt skarpa kanter i rasen...kan det vara någon som varit här och letat fossiler med hjälp av hammare...?...men det är förbjudet på Gotland... man får bara plocka sådant som ramlat loss av sig själv eller som spolats upp från havet...utom i vissa naturreservat där man inte får plocka med sig fossilerna över huvud taget.

En vandrares dröm: ... stättor över alla tunar/stängsel...och trädstammar/stenar över alla åar/bäckar...:))

Ser vi fram emot nästa veckas etapp?....ja självklart:)

Gotland-Runt | |
Upp