2012 Gotland Runt Etapp 26

Etapp 26. Visby - Krusmyntagården


26 april
En grådisig dag...men lätt och härlig vandring med vårliga vindar.

...kan inte låta bli att bli besvikna på att toaletten är låst...i slutet av april...när det står att den ska vara öppen... här som så mycket folk flanerar längs med strandpromenaden...4 timmars vandring:)
Om några veckor kommer denna tur att vara mycket grönare...
Nu var blåsippor och tussilago som starka färgklickar mitt i allt grått buskage...

Vi såg inte Kuylenstjärnas svartbyggebetongplatta...har han tagit bort den? eller var det sittplasten med kalksten vi gick förbi...såg i så fall inte ut som på bilden i tidningen när det skrevs om den...
Men vi såg en mysig sittplats med lyktor...och en stentrappa ner till stranden... (med på bild) har det inte varit skriveri om det också...?
Kändes hur som helst inte störande för oss...som nyttjar allemansrätten för att gå runt Gotland längs kusten.... Gotland-Runt | | Kommentera |

2012 Gotland Runt Etapp 25

Etapp 25. Ygne-Visby


19 april

Inte strålande sol...men vindstilla och inte allt för kallt:)
Fickorna blir fulla av fossiler (de som inte gick att motstå...vi lämnade jättemånga)...tussilago växer i leran på klintkanten... klintrasen som ska klättras över är många och i det lilla fiskeläget Buske håller flera bodar på att tappa fotfästet efter höstens häftiga stormar.

Vatten ända in till klintkanten stoppar oss till sist.
Vi går tillbaka till den trappa vi sett uppför klinten... men som slutar flera meter ovanför stenstranden....för sista biten ligger i strandkanten och skvalpar!!
Det hänger ett blått snöre med knutar från trappan!!??
Brukar någon klättra upp och ner här??
Vi är INTE vana att klättra i rep...uppför klintar....men har liksom inget val!
Först hunden - sedan Gunilla - sist jag.
Det känns som att vi är med i "Mästarnas Mästare".
Egentligen tror jag inte att jag ska klara att ta mig upp...men det får jag inte tänka på...för vi måste upp...orkar inte gå tillbaka hela vägen...Det är bara att klättra upp!

Vi klarar det!! Helt otroligt!...jag menar...vi är inga atleter...
och trots höjdskräck och därmed totalförbud att titta neråt när en "grind" måste klättras över för att komma till själva trappan...

En mysig och strapatsrik dag:)


Trötta men välmående tar vi bilen tillbaka till Ygne.
  
Gotland-Runt | | Kommentera |
Upp