17/1 Promenad längs naturstig i Linde

Äntligen blev det dax för ny vandringsutflykt:)
Denna gång till Asträsk i Linde socken. I somras läste jag i tidningen att de har gjort en vandringsstig runt träsket, så den ville jag givetvis spana in. De har också ordnat fin badbrygga:)
Är stigen fin så vill jag ta med den i nästa tryck av mitt häfte "Guide till Natur- och Kulturstigar på Gotland". 
 
Här kommer några bilder.
 
Oj vilken tur det blev!!! Så vått!!! Stättor och spänger i all ära...men däremellan... och jag som hade kängor, inte stövlar... Så vid stättan som står helt i vatten förstår ni att jag fick problem! Jag fick ta en omväg in i tät skog och ta mig över taggtrådsstängsel, och hoppa på grästovor. Men fram kom jag och det innan solen gick ner;) På sommaren tror jag det är jättemysig vandring som kan avslutas med ett dopp i solnedgången. Så här års ska man ha stövlar för att få en mysig tur:). Tyvärr finns ingen skylt som berättar om stigen... det måste den ha för att få komma med i mitt häfte... 
"Tomtarna" som jag helt plötsligt stötte på solane under ett träd var min svåger och sambo - att vi råkade komma till denna öde plats samtidigt var ju ganska otroligt.
 
Ha det gott!
 
 
Natur & Kulturstigar | | Kommentera |

3/1 Vandring runt Grogarnsberget

En strålande dag... med sol, vind och vatten:)
Fick glädjen att göra en 2 timmars vandring med dottern på - och runt Grogarnsberget i Östergarn med både vacker utsikt och vackert klintområde. Lite grönare ... och varmare... på sommaren, men för övrigt är denna plats lika vacker året runt i mina ögon:) Vi hade med oss eget fika bestående av varm choklad och saffransskorpor...
 
För den som letar sig hit ... men inte vill ta med eget fika... rekommenderar jag ett besök på det åretrunt-öppna cafét i socknens fd skola. Bäst är då att först titta in på deras hemsida för att ha koll på öppettiderna. "Skolhusets Trädgårdscafé" 
 
Inom kort är jag klar med en vandringsbeskrivning som startar vid Katthammarsvik och passerar just detta vackra område...;)
 
 
Parkering finns uppe på själva Grogarnsberget. Du kan välja att bara gå en tur uppe på klinten eller att också följa vägen ner och runt. För oss blev det både uppe och nere...en tur på  ca 6 km ...som tog 1.5 timme.
 
För er som geocachar... så är det en bra anledning att ta sig hit;)  
 
Du som hittat hit får gärna höra av dig och berätta vad du tycker om platsen:) 
 
Utflykter | | Kommentera |
Upp