2010 Gotlandrunt Etapp 3

Etapp 3.  Sjustru i Gammelgarn - Lauviken. ca 12 km.

6 april
Vått, vått, vått. Härligt vackra strandängar med mängder av fåglar och så mycket vatten att tallarna såg ut att växa i insjöar...fick oss att tänka på sumpmarker i avlägsna länder...
Det blåste rejält, men vi hade sådan tur att det blåste nordan, vilket gjorde att vi fick vinden i ryggen. Många åar vi skulle passera var fyllda till brädden vilket gjorde att vi först måste följa dom inåt land för att hitta en bro för att kunna ta oss över, vilket ibland innebar att vi fick gå tillbaka norrut...Det gjorde att sträckan vi gick blev betydligt längre än de 12 km jag räknat ut att det var på kartan. Så efter 5 timmars vandring hade vi kommit till badviken i Lau!
Här kommer dagens bilder:)

Claes, min man, skjutsar oss till Sjaustru i Gammelgarn.


Vilka blåsippsfält...!!


Denna svan med huvudet i sanden har någon gett ett kors...

När vi äntligen tagit oss fram till bron efter mycket hoppande på den våta strandängen ser vi en skylt...undrar vad det står på den???


...hoppas det inte var något viktigt...


Framme vid Lausviken är det full aktivitet i luften!Sjaustru, Vitvär, Ljugarns fiskehamn, Svajde, Tuten...det blev många fiskelägen idag. Fiskelägen som minner om fiskets betydelse för gotlänningarna en gång i tiden...men som nu barn och barnbarn till fiskarna kanske oftast nyttjar som rekreationsplatser...och de gör de rätt i! Här står tiden stilla och man är ett med naturen! Något som jag tror de flesta människor mår gott av att ibland få vara med om och uppleva.

Vi konstaterar att vi haft ännu en härlig dag i vårat Gotlandruntprojekt. Och att det var en skön känsla att bli skjutsade till startplatsen för att sedan bara kunna vandra på. Spännande att inte veta hur långt vi skulle komma och vad slutmålet skulle bli och skönt att inte behöva nå ett visst mål vid ett visst klockslag. Kan rekommenderas:)

Hörs igen efter etapp 4...


Gotland-Runt | |
Upp