2010 Gotlandrunt etapp 14

Etapp 14. Holmhällar-Hoburgen


25 september

Startade kl 10 vid Holms fiskeläge, Holmhällar som man kanske oftast säger.
Såg båda fram emot ännu en härlig vandringsdag. En dag som var tänkt att bli lång, men Gunilla skulle bli bjuden på middag i Visby på kvällen - sånt kan man ju inte säga nej till - vilket gjorde att om vi tidsmässigt räknade baklänges så behövde vi vara tillbaka vid bilen kl 15. Härliga Ingmari hade vi bokat in för transport åter till bilen och 5 timmars vandring skulle det bli :)

Bilder:
Nyponsoppa:)
Havsutsikt...
Slånbärslikör...


Vått, vått...


... vått men ibland finns stenvastar att kliva på...gäller bara att de går åt rätt håll...


Äntligen lite sällskap...


Sällskap igen:)


Och igen:)...ja det är ju lördag...och nu lite närmare civilisationen än vad vi varit på många mils vandringar - Hoburgen.
Hoburgsgubben, fast från "fel håll".
NU fattade jag hur man gör större bilder...orkar dock INTE lägga in alla igen, tyvärr. Måste tänka på det till nästa etapp! Det är MYCKET finare med större bilder!

Nåväl. 14,30 var vi framme vid Hoburgen. Och vi får nu reda på att Ingmari (vår schaufför) är på väg hem från lasarettet!! Stackars Ingmari...borelia eller bältros...ingen som vet...
Och stackars Gunilla som ser sin middag i Visby fly sin kos...här sitter (eller snarare går) hon på gotlands sydligaste spets...långt från Visby...

Kommer då på att gotlands sydligaste bonde (tror jag) har en son i min dotters klass...de har träffat mig på föräldramöten...kan man ringa dom och be om skjuts till Holmhällar????
Har inget alternativ. Gör det. Och de ställer upp på detta konstiga taxi-uppdrag. Får tacka med present nästa vecka när vi kommer tillbaka för att vandra vidare:)

Vandringen ja, den var helt underbar!
Solen sken och vi fick gå i t-shirt. Lättgånget. Stättor över de flesta stentunar och eltrådar. Nästan inga tistlar.
Lugnt och stilla i sällskap av fåglar och lugnt betande får, om även nyfikna och några till och med följde med oss en bit...så brukar de ej göra...

Nu har vi rundat södra udden! Nu är det bara resten kvar:)
Gotland-Runt | | Kommentera |
Upp