2010 Gotlandrunt etapp 10

Etapp 10. Raudstajn i Rone - Grötlingboudd

18 augusti


Nu har det gått ett tag sedan etapp 6... men dels har det varit FÖR varmt för vandring!! Jag kan inte fatta att jag säger det! Men så har det varit...jag har inte orkat med någon vandring i denna hetta!
Jag har dock de senaste veckorna faktiskt gått 3 etapper på östra sidan. Tror inte jag lägger in dom här...vill ha etapperna i "rätt" ordning...så de får komma när det är dax:)

Hur som helst, denna dag är det första gången som himlen är grå och regnet hänger i luften på mitt och Gunillas gotlandrunt-projekt! Men detta är verkligheten, ibland är det mulet även på Gotland:)

Några bilder alltså:


...Vått, vått vått... men denna sträcka finns stättor-mängder med stättor!
Lekande lätt kommer vi över stängsel med eltrådar i kombination med taggtråd och ibland även med en stenvast däremellan...
...men så tittar solen fram...och vi passerar mängder med små fiskelägen som gör sig så fint i solen...vackra namn har de också...Djaupkrok, Bybod, Rinningsbod, Klasen...


...och så var det vått, vått vått igen...


..oops vilka moln åt det ena hållet...


...men åt andra hållet ser det genast mycket trevligare ut...
...inte gör det något att folk har hus eller trädgårdsmöbler nära vattnet...bara det är ok för oss att komma förbi...och det är det:)...vi kan till och med njuta av att gå deras klippta väg genom tistlar/brännässlor/vass som jag inte vet hur vi skulle tagit oss igenom annars!!


Grötlingboudd...helt ok att passera i augusti:)...


Sol och moln vart det verkligen om vartannat denna dag, men regn fick vi bara några minuter. Mängder med stängsel var det längs de våta strandängarna, oftast dock med stättor! STORT tack alla markägare!! Vi älskar er!!
Många små vikar, fiskelägen, bryggor och småbåtar! Norra sidan av Grötlingboudd-oj så vackert!. När vi rundat udden var kl 18,30 så vi ringde efter hämtning och började gå den till mötes via den enda bilväg som går ut på udden.
Ca 15 km på 5,5 timmars vandring blev det denna dag-inte så illa-vi har ju stannat för att fika flera gånger också!    


Gotland-Runt | Etapp 10 | |
Upp