2011 Gotland Runt Etapp 19

Etapp 19. Mjauviken - Kvarnåkershamn
 
30 april
 
Vi ställer en bil i Kvarnåkershamn och kör sedan söderut med den andra bilen den plats i Mjauviken där vi avslutade förra veckans vandring.

Solen skiner...det är lite svalare än sist...men lagom skönt för vandring.


Några murar med taggtråd och elstängsel ...och flera stängsel med taggtråd och el..
Men vi har nu lärt oss att trycka ner eltråden med sittunderlaget:)
...Nu upptäcker vi att vi kommit för långt uppåt land...vi har missat den lilla traktorväg som vi skulle följa närmare havet...
Hej då till lammen - ursäkta att vi störde. Vi får ta oss över över några lammstängsel (höga) för att komma ner till havet igen...:)


..Hoppas det är ok att vi lånar fikabordet... 


Hjälp...när vi kommer runt en krök hoppar jag till av förskräckelse...vad är detta??...bostadshus, jag det är det...man blir lite ovan efter flera timmar längs strandängar med bara små fiskebodar:)


"Lillån" med BRO!! ...som gotlandrunt-vandrare önskar man att alla åar runt Gotland hade det...


Strandnära boende:)
Strandnära vänskap...


"Storån" har också bro:)


Ca 12 km blev det idag...det är svårt att hålla koll på avstånden längs slingriga stränder och vägar...på 4,5 timmar med pauser.

Himlen, havet, solen, fågelkvitter...de flesta sträckor längs den gotländska kusten bjuder på detta naturens otroliga lugn och stillhet.
...Fast egentligen är här febril aktivitet med alla träd, buskar, blommor, gräs som ska piggna till efter vinterns dvala, få löv, blommor, växa meterhögt...alla fåglar som ska hitta partner, bygga bo, lägga ägg, vakta sina ungar...det spritter av aktivitet i hela naturen...fast det sker under tysthet, ja utom fåglarna då...

Denna aktivitet  - i kombination med lugn - tror jag berör oss människor väldigt mycket... Att vistas här gör att vi finner lugn i oss själva...tömmer oss på gamla tankar...och hämtar in nya friska tankar ...vilket i sin tur gör att vi på ett kreativt sätt kan lösa de uppgifter vi har framför oss...

Så känner i alla fall jag...och undrar över att jag inte möter fler som är här och "tankar"...alldeles gratis...:))


Gotland-Runt | |
Upp