2012 Gotland Runt Etapp 28

Etapp 28. Nyhamn - Lickershamn

27 Maj


Denna sträcka har jag gått många gånger...eftersom jag tidigare gjort en vandringsbeskrivning för denna sträcka, Nyhamn-Ireviken....Men allt är inte sig likt. Fler klintras...en stig uppför klinten som jag i vandringsbeskrivningen hänvisar till med hjälp av en stor sten med vitmålad pil är spårlöst borta!! Både stigen och stenen är borta! Hur har det gått till?? En flera ton tung sten förflyttats ut i havet eller blivit täckt av jordras från klinten???

Vi gick nästan hela vägen längs stenstranden...småsten, stora stenar, platta stenar, runda stenar...stenstensten... Hårt för fötterna men vackert!

Efter Stenkyrkehuk är ett litet uppehåll i klinten, där letade vi oss inåt land...och hittade en stig att följa fram till Lickershamn. Skönt med 1 timmes mjuka barrstigar efter 3 timmar längs stenstranden tyckte både vi och hunden:)Efter 4 timmars vandring (med lunchpaus) så nådde vi ett slumrande men dock halvvaket Lickershamn. Rauken Jungfrun skådade ut över viken som hon gjort några miljoner år...och restaurangen hade öppet för morsdagsfirare.

Ömma fötter och lite ont i ryggen...det sistnämnda kan bero på alla fossiler jag var tvungen att bära med mig... inte kunde lämna på stranden där ingen (?) skulle se dem... Nu ska dessa 4 miljoner gamla växter njutas på min uteplats!
Kanske fungerar att titta på dem när jag behöver få perspektiv på livet?:)

Denna Gotlands Klintkust är verkligen annorlunda även i en gotlännings ögon. Vacker, karg, lite farlig men med glimtar av liv iform av plötsliga färgklickar av blommor och grästuvor...  

Till er som tänker ge er ut på denna vandring vill jag också säga att när man följer stigar uppe på klintarna...så måste man hitta "avstickare", stigar som går ut på Klintnäsorna, för att njuta av utsikten...och sedan oftast samma stig tillbaka till huvudstigen... Huvudstigen går inte längs med själva klintkanten.

Hoppas mina bilder inspirerar till många vandringar!
Och då gärna på Gotland förståss:))
Gotland-Runt | |
Upp