2012 Gotlandrunt Etapp 34

Etapp 34. Fårösund - Bungeviken
 
11 Oktober
 
10,45 var vi på plats i Fårösund. Efter att vi med bil spanat in att det inte går att komma förbi Nimbus båtfabrik intill havet...och att det även var lite andra staket ända ner till havet...så bestämde vi oss för att börja dagens vandring intill färjeläget till Fårö. Det kom sedan fler båtfabriker, och privata trädgårdar...så det vart att följa vägen söderut från Fårösund mot Bungenäs.
 
 
Vi passerade fiskehamn efter fiskehamn...och denna gräsbeklädda pir?!
 
 
Vänligt mottagande vid Bunge Fästning...
 
Alla "vågor" i stenstranden inte äkta strandvallar här inte...
 
Ja, sedan blev inget som vi tänkt...
Vi hittade inte Bungeviken!!!
Vi kunde inte följa stranden - högvatten?..fick följa mindre vägar och sedan ta oss inåt land.
Det började regna och vi försökte få lift med DHL, med misslyckat resultat. Tog istället skydd på en veranda till ett som vi tror sommarhus där vi satte på oss regnkläder och drack upp den sista skvätten te...som nu var kallt.
Att ta oss tillbaka till Fårösund var det nu som gällde. Längs småvägar som gick kors och tvärs på kartan.
Helt plötsligt i en vägkorsning ser jag skylt som pekar mot "Tapetseri". Åh det måste vara Ylva - världens finaste människa som jag haft förmånen att känna sedan 10 år tillbaka. Vi gick dit och blev såå väl mottagna. Inte var dag Ylva får vandrande besök från Stånga:) Nymalet kaffe och äppelkaka:) Vi njöt!! Ylva körde oss sedan tillbaka till Bungeviken - och det visade sig att vi gått förbi "anläggningen"- utan att märka av den. 
Platsen var så nedgången att den inte gick att känna igen. Inte det minsta spår efter stjärnstämplad badstrand och camping!!  2 baracker har visst brunnit ned också och tallskogen runt dessa huggits ner...Inte underligt att vi inte kände igen oss!
Sorgligt! Hur kan det få bli så här?
Hur som helst - Stort Tack Ylva! som gav oss värme, fika, rätade ut våra frågetecken och skjutsade oss tilbaka till Fårösund denna gråregniga sena eftermiddag. 
 
Gotland-Runt | | 2 kommentarer |
Upp