15/8 Barfotalöpning?!:)

 
Jag har inte kunnat göra långa härliga vandringar på över 1 år... pga hälsporre i höger fot!!
När den blev bra i maj så fick jag likadant på vänsterfoten!!
 
Ni kan bara tänka er hur bedrövad jag blev och fortfarande är - jag som bara längtar efter att ut och gå!!! Jag som samlar all min kraft och energi från naturen!! ...under detta år har jag fått hålla till godo med trädgården...
 
Under det gångna året har jag provat det mesta. Skoinlägg av alla slag, sjukgymnastikövningar, tejpning, kortisonsprutor... inget hjälper!!
Nyligen fick jag höra talas om kroppens naturliga steg i barfotalöpning!!
Sååå nu har jag läst boken "Born-to-run" och köpt Luna-sandaler;)
 
I några dagar har jag nu sprungit en liten runda i trädgården, det ska ju börjas lugnt sägs det eftersom det är oanvända muskler som ska väckas till liv....och så har jag ju som sagt fortfarande ont i vänster häl...
Helt klart är att det funkar att springa på detta sätt trots hälsporre. Vanlig löpning skulle ju inte vara att tänka på. 
 
Men egentligen har jag ju aldrig kommit dit hän att jag njutit av att springa...så som jag gör vid vandring...men efter att ha läst denna härliga bok av Christopher McDougall,...och redan är förälskad i mina nya sandaler som sitter jätteskönt på foten... så finns ett litet hopp om att även jag ska kunna lära mig att tycka om löpning;)
 
Jag kan bara önska mig själv lycka till - för som det är nu efter 1 år utan vandringar, är både min konditon och energipåfyllnadsmöjlighet på minus. 
 
Här kan ni läsa mera om barfotalöpning och dessa sandaler. lunasandals.se
 
...fortsättning följer...
 
 
 
 
 
MåBra i Naturen | Barfotalöpning | | Kommentera |
Upp