22 mars Dämbaskogen

 
I söndags fick jag äntligen med mig en kompis till Fårö!! Tack Mari!  
Det var så trevligt att få sällskap till en annan ö...till en annan värld...;)
 
Jag skulle kolla in den nya kulturstigen i Dämbaskogen som jag ska skriva om i häftet jag håller på att uppdatera, "Guide till Natur- och kulturstigar på Gotland". 
 
Desto mer familjen Brobäck som äger skogen röjer, desto fler fornlämningar blir synliga. T ex spår efter de Fåröbor som levde här för ett par tusen år sedan... Visst är det otroligt att gravar som dessa kan finnas kvar 2015!? 
 
I Jordkällaren är alla välkomna att göra eld och koka sig kaffe.
 
Utefter vandringen står trevlig information som berättar om naturen.
 
 
Vi träffade t o m med på Dämba-tomten Calle Brobäck själv. Precis hemkommen från China så höll han nu på att klyva ved. Calle med familj fixar och donar här vid Dämba för att göra trevligt för oss besökare. Hatten av för detta engagemang. Nästa evenemang som planeras är blåsippsvandring 11 april. Kan du inte vara på Fårö den dagen så kan du titta in på deras fb-sida "Dämba Skogen" för att se hur många "nyanser i blått" de hittat på sipporna.
 
Nu förbi Solhaga Camping...sedan tillbaka till Gotland och Ojnareskogen...till Hejnum...och Dalhem... snart har jag kollat upp allt jag behöver inför nytryckningen av häftet jag nämnde ovan:)
Du hittar häftet på www.vandra-gotland.se
 
Ha det gott!
/Carin
 
 
 
 
 
Natur & Kulturstigar | |
Upp