Kulturvandring i Alskog

Tillsammans med markägaren Annika Lindh i Alskog bjöd jag in till vandring i hennes och maken Johans skog den 21/5. Vi valde en rundtur där de tagit fram ett stenbrott som kan ha varit i bruk under många hundra år, troligtvis ända sedan kyrkobyggena på medeltiden. Lika intressant som historian kring stenbrottet är alla de växter som verkar trivas på den karga och uppvärmda kalkstenshällen. Vi tog med oss biolog Ingrid Tomasson som kunde visa och berätta om för denna plats nya växtligheten och själv pratade jag om varför det är så viktigt för vårt välmående att vi tar oss tid för naturvistelser=)
 
Vi såg bl.a. rosettjungfrulin, färgmåra, jordtistel, spåtistel, kalkbräken, hällmarksgräslök, blodnäva, bergsskrabba, s:t pers nycklar, överblommad fältsippa, överblommad nagelört, aurorafjäril, grönsnabbvinge och dårgräsfjäril...kungsörn... och vackra karstsprickor där små små snäckor äter rent längs kanterna på nätterna...;)
 
 
Blir du sugen på att följa med på nästa vandring? Håll då utkik på min fb-sida Carin Olofssons Övandringar & Livscoaching=)
 
3 timmars mys i skogen med fjärilar, växter och talldoft... Sedan kaffe och smörgås, sockerkaka och flädersaft och trevligt samtal. En härlig start på en lördag helt enkelt. 
 
Hoppas ni som läser detta har någon skog att ge er ut i. Skogar kan var så olika, men alla gör oss gott i själen, de rensar våra huvuden och de ger oss ny kraft och energi. Det är bara att tacka och ta emot. 
 
hälsningar
Carin
 
MåBra i Naturen | Alskog, stenbrott | | Kommentera |
Upp