6 januari 2017

GOTT NYTT ÅR
För mig blev det idag 3,5 km vandring på 1 timme x 2 vid Stavgard i Burs.
Först rekning av hur det såg ut med framkomlighet, snö/is/vatten... sedan den meditativa vandring som jag bjudit in till =).
Några bilder från förmiddagens tur där jag hade sällskap av brorsdottern Emelie =) 
 
 
Vandringen startade och slutade vid Järnåldersgården Stavgard i Burs socken på östra Gotland. Där är fina kulturmarker med stenvastar och små hagar. Vid havet är det långgrund strandäng sommartid...nu is och snö som snarare liknar ett nordpolslandskap. 
 

Under den tysta vandringen fick deltagarna som första uppgift att släppa tankar på annat än här och nu med naturen och platsen. De fick fokusera på att lyssna, känna varje steg de tog med djupa andetag, att använda sina sinnen. De fick sedan lägga till tankar om vad de vill ha mera av under 2017, och vad de vill ha mindre av. Inte fokus på svaren, utan bara säga frågorna som ett mantra för sig själva.
I mitten av vandringen fick de lägga till frågan om hur de med små förändringar skulle kunna få mer respektive mindre av det som de själva önskar. Sista sträckan var uppgiften att lägga tankefokus på hur det skulle komma att kännas i kropp och själ när de lyckats få mer eller mindre av det själva vill i sina liv.
Allt levande strävar efter balans. Det där vi kan kalla lagom. Balans/lagom kommer sällan av sig självt. Vi måste själva styra våra liv åt det håll vi själva önskar. Kan tolkas jobbigt, men också härligt att vi faktiskt är kapten över våra liv. Allt vi gör börjar med en tanke - Och det var det som vi gav oss själva idag - Möjlighet att ta in nya tankar om vad vi ska göra för att hitta balans i våra liv, för att vi ska må så bra som vi bara kan. Den som ville fick göra det till sitt Nyårslöfte, att fortsätta leta efter vad som behöver mer balans och sedan utföra det som krävs för att nå dit.
 
En bild från eftermiddagens vandring.
 
 
För min del blev Nyårslöftet till mig själv att kalenderlägga 1 pass på 3 timmar i naturen per månad. Det kan vara att gå till fots, cykla eller sitta på en stubbe eller sten. Då vet jag att min hjärna blir kontinuerligt rensad på gamla tankar vilket möjliggör plats för nya (vilket aldrig skadar;) Jag blir också kontinuerligt fylld av den kraft som naturen ger alla som tar sig tid för den. OM någon vill följa med så är det bara trevligt - men det måste ske under tystnad=) 
Målet är att hitta balans på vad som är viktigt i mitt liv och vad som faktiskt inte är det. Jag ska göra detta under 1 år. Hur jag märker om jag nått mitt mål? Ja det ska märkas på att jag inte retar upp mig på småsaker och att jag känner mig trygg i vad som är viktigt för mig. Svårt att mäta kanske... Jag får helt enkelt utgå ifrån hur det känns;) Kanske kommer jag t om under månaderna som går på hur detta kan göras mätbart.


Här kommer några bilder inifrån ett av husen där vandringen avslutades med prat om vikingakläder, sagoberättande och soppa.
 
 
 
 
 
 
 


Gott Nytt År önskar jag Dig som följer denna blogg!
Du får gärna delge mig och andra om du hittar ett Nyårslöfte som gynnar balansen i ditt liv =)
 

/hälsningar Carin
 
 
 
 
Utflykter | |
Upp